Ροή ειδήσεων

H συνέντευξη τύπου

Βοηθήστε μας στα social

Οι δηλώσεις Τακιανού, Πασκουάλ στο τέλος του αγώνα

Φώτης Τακιανός (Τρίκαλα BC Aries): «Καταρχήν συγχαρητήρια στην ομάδα του Παναθηναϊκού και καλή συνεχεία στις υποχρεώσεις που έχει . Ήταν ένα παιχνίδι που για εμάς νομίζω ότι στην κλίμακα δυσκολίας δεν υπήρχε αρίθμηση. Αυτό που προσπαθήσαμε να κάνουμε ήταν  να μπορέσουμε στο τέλος του παιχνιδιού να είναι όλοι οι παίκτες μέσα, όπως είδατε ήμασταν με επτά παίκτες. Στο παιχνίδι προσπαθήσαμε να επιβιώσουμε. Στο πρώτο ημίχρονο όσο είχαμε δυνάμεις και μας το επέτρεπε η φθορά ήμασταν ανταγωνιστικοί, ήμασταν πάρα πολύ καλοί, στο δεύτερο ημίχρονο η φυσιολογική αντίδραση μιας καλύτερης ομάδας και μια φυσιολογική πτώση φθοράς και κούρασης. Αυτό είναι το πλάνο που μπορούμε να πούμε όσον αναφορά το παιχνίδι. Υπάρχει ένα μεγάλο ερωτηματικό όσον αφορά το τι γίνεται μετά από αυτό το παιχνίδι και νομίζω αυτό πρέπει να απασχολήσει τους ιθύνοντες. Υπάρχουν προβλήματα που φαίνονται άλυτα και περιμένουμε να δούμε τις αποφάσεις και τις κινήσεις ώστε να δούμε ποια είναι η επόμενη μέρα της ομάδας. Καλούμαστε να υποστηρίξουμε μια κατάσταση δύσκολη και θεωρώ ότι η λέξη δυσκολία δεν περιγράφει το τι έχουμε μπροστά μας, ίσως είναι μια κατάσταση μη αναστρέψιμη. Θα γίνουν τα απαραίτητα μίτινγκ και συναντήσεις άμεσα, για να δούμε το αύριο της ομάδας και τι θα γίνει. Η ομάδα έχει να δώσει έξι παιχνίδια, μαθηματικά έχει ελπίδες να διεκδικήσει τη σωτηρία, και αναμένουμε αποφάσεις, διευκρινήσεις, οδηγίες για το πως θα πορευτούμε από αύριο το πρωί».

 

Σε ερώτηση για την φυγή των Τεϊμς και  Σκουλούδη ο προπονητής των Τρικάλων τόνισε: «Θα πρέπει τελικά να περιγράψουμε το τι γίνεται. Κάθε Σάββατο και Κυριακή προσπαθούμε να υποστηρίξουμε μια κατάσταση αλλά ουσιαστικά πρέπει να βάλουμε και τα πράγματα στη θέση τους.  Το μείζον πρόβλημα της ομάδος είναι το οικονομικό, θα πρέπει να κρυφτούμε πίσω από το δάκτυλο μας;  Από αυτό είχαμε την αποχώρηση Τεϊμς και Σκουλούδη, γι’  αυτό κατά την διάρκεια της εβδομάδος υπάρχουν παίκτες οι οποίοι απέχουν από τις προπονήσεις, γι’ αυτό το λόγο και όπως είδατε οι προπονήσεις μας γίνονται με τέσσερις, πέντε , και πότε έξι παίκτες. Αυτές όπως καταλαβαίνετε δεν είναι συνθήκες λειτουργίας μιας ομάδος η οποία πρώτα πρέπει να σέβεται τον εαυτό της, την λιγκα στην οποία συμμετέχει, και σίγουρα τους αντιπάλους της. Εγώ αυτό δεν μπορώ να το διακρίνω, όλο αυτό που περιγράφω δημιουργεί ένα καθεστώς το οποίο δεν σέβεται, γενικά, την λειτουργία της ομάδος».

 

 

Τσάβι Πασκουαλ (Παναθηναϊκός): «Πρώτα απ όλα θέλω να ευχηθώ τα καλύτερα στα Τρίκαλα για το μέλλον.  Μετά από μία  εβδομάδα με πολλά παιχνίδια τελειώνουμε χαρούμενοι.  Ήταν δύσκολο το πρόγραμμα της εβδομάδας και σήμερα καταφέραμε να διαχειριστούμε και το παιχνίδι, αλλά και τα λεπτά συμμετοχής».

Σε ερώτηση για το αν ο Παναθηναϊκός θα πάει στο final four της Ευρωλίγκας απάντησε: «Καταφέραμε να κάνουμε το πρώτο βήμα καθώς μπήκαμε στην οχτάδα.  Ήταν δύσκολο, το ξέραμε από την αρχή, αλλά θα προσπαθήσουμε να πάμε στο final four».