Andrew Robertson και Trent Alexander στην Λίβερπουλ

|

Το παιχνίδι της Liverpool βασίζεται κατά μεγάλο ποσοστό στα μπακ της. Και οι δύο είναι πολύ επιδραστικοί στο παιχνίδι της ομάδας κι όταν είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση, αυτόματα ανεβαίνει επίπεδο η ομάδα.

Οι σεζόν 2018-19 και 2019-20 ήταν τρομακτικές για τους TAA και Andy. Το πόδι ήταν πατημένο στο γκάζι και πήγαιναν και οι δύο με χίλια. Ο Klopp έπαιρνε την κύρια πηγή δημιουργίας του απ’ αυτούς. Τους έδινε όλη την πλευρά και τα εξτρέμ έκλειναν στην περιοχή για να τη γεμίσουν.

Ο Άγγλος μοίρασε συνολικά 25 ασίστ τις δύο αυτές σεζόν στο πρωτάθλημα μόνο.

Ο Σκωτσέζος από την άλλη είχε τις δύο αυτές σεζόν στο πρωτάθλημα συνολικά 23 ασίστ.

Η Liverpool δηλαδή βρήκε στην Premier League μόνο από τα back της συνολικά 48 ασίστ! Είχαν και ορισμένα γκολ επίσης, κυρίως από τον TAA.

Τα πράγματα φέτος στη μεγαλύτερη διάρκεια της χρονιάς δεν είναι τα αναμενόμενα και για τους δύο. Εν μέρει με όλα όσα έτυχαν αλλά και τις εμφανίσεις του τα προηγούμενα δύο έτη, μια καθίζηση ήταν αναμενόμενη.

Ο Trent Alexander-Arnold από την επανέναρξη του περσινού πρωταθλήματος έως και φέτος στο μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς ήταν κάκιστος. Πέρα από κάποιες εκλάμψεις πέρυσι μέχρι να έρθει η κατάκτηση του πρωταθλήματος, ο Άγγλος μπακ ήταν η σκιά του εαυτού του.

Στα ίδια επίπεδα κινήθηκε και φέτος. Έχει όμως και ελαφρυντικά. Αρχικά δύο σερί σεζόν στο κόκκινο και πανδημία με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Έπειτα μπήκε στη φετινή σεζόν δίχως να έχει κάνει προετοιμασία λόγω τραυματισμού και στην πορεία της αποκόμισε νέο πρόβλημα τραυματισμού που τον άφησε εκτός για αρκετό διάστημα.

Οι εμφανίσεις του Trent στοίχισαν στη Liverpool σε πολλά επίπεδα. Τα αρνητικά ρεκόρ μιλούν από μόνα τους ενώ συνολικά οι reds έχασαν ένα τεράστιο μέρος παραγωγής παιχνιδιού αλλά και ένα μέρος γκολ από εκείνον.

Τον τελευταίο καιρό όμως ο TAA δείχνει πως έχει αφήσει αυτή την κακιά παρένθεση πίσω του. Αρχίζει και θυμίζει ξανά τον παλιό καλό του εαυτό. Επανέρχεται κι αυτόματα δείχνει πόσο μα πόσο σημαντικός ήταν και είναι για την ομάδα. Μην πάτε μακριά. Δείτε το παιχνίδι με την Arsenal, στο οποίο εκτός της ασίστ που μοιράζει, έχει τρομερή παρουσία. Άλλη Liverpool με τέτοιο Trent. Έτσι δεν είναι;

Από την άλλη πλευρά ο Andrew Robertson είναι μηχανάκι. Ο τύπος σε κάποια φάση μας έκανε ν’ αναρωτηθούμε αν είναι βιονικός. Ακούραστος πραγματικά με τρομερή παρουσία σ’ όλη την πλευρά. Αν κάτι του λείπει που αν το είχε δεν ξέρω για τι παίκτη θα μιλούσαμε; Το γκολ σαφώς αλλά δεν πειράζει αυτό.

Ο Andy παίζει συνεχόμενα πάνω από δύο σεζόν. Έχει καταπιεί άπειρα χιλιόμετρα και ήταν λογικό κι επόμενο να κάψει φλάντζα το μηχάνημα. Φέτος παρ’ ότι δεν κάνει κακή χρονιά είναι φανερό πως δεν μπορεί να πιάσει τα επίπεδα προηγούμενων χρόνων. Σε αρκετά ματς φαίνεται ότι θέλει ανάσες, ότι του λείπει η φρεσκάδα.

Σε αντίθεση με τον TAA δεν είχε κάποιο τραυματισμό που να τον αφήσει έξω και επίσης δεν έχει θυμίσει παλιά επίπεδα στο αγωνιστικό κομμάτι όπως ο έτερος μπακ. Ωστόσο ο Σκωτσέζος δεν έπιασε ποτέ τόσο κακή απόδοση όσο ο TAA στη μεγαλύτερη διάρκεια της σεζόν. Ακόμα και σε μια χρονιά που σίγουρα δεν πιάνει επίπεδα άλλων σεζόν είναι σταθερός και σε πολλά ματς ξεχωρίζει κιόλας.

Προσωπικά τον Andy τον εκτιμώ τρομερά και τον θεωρώ ως έναν εκ των πιο σημαντικών παικτών. Με τον Trent μπορεί να παίζουν στην ίδια θέση, όμως έχουν εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά κι αυτό είναι που τους κάνει τη συνεργασία μαγική.

Η Liverpool όταν έχει καλά και τους δύο είναι αχτύπητη. Όταν έχει καλά τον έναν επίσης είναι σε τρομερά ικανοποιητικό επίπεδο κι αυτό φαίνεται φέτος, όταν κάποιος από τους δύο πιάνει επίπεδα του παρελθόντος!

Δείτε ακόμα : Έβερτον – Κρίσταλ Πάλας στοίχημα